No New Posts Villisalo

Merkittävä ominaisuus: Ketteryys
Siellä täällä Villisalon sekametsästä kohoaa korkeuksiin yksittäisiä, valtavia puita, joiden latvustot kohoavat korkealle matalampien puiden yläpuolelle.

13 220
No New Posts Emopuu (Tyrmä)

Merkittävä ominaisuus: Älykkyys
Emopuu on Laakson suurin puu, joka kohoaa Laidunmailla aina matalalla lentäviin pilviin saakka. Emopuun oksat levittäytyvät laajalle ja sen latvustoon on sekä kaiverrettu suoraan että rakennettu savesta ja kivestä asumuksia.

Tyrmä

90 1,015
No New Posts Selkärankavuoristo (Karmiiniruusujen luostari)

Merkittävä ominaisuus: Voimakkuus
Selkärankavuoristo on aina suojannut Laaksoa lännen talvituulilta. Se on korkea vuoristo joka kattaa koko Laakson toisen seinämän, ja jonka huiput ovat lumen peitossa myös kesällä. Rinteet ovat jyrkkiä ja tuulisia, mutta eivät mahdottomia kulkea, ja sieltä voi tarkka löytää joitain harvinaisia yrttejä.

Karmiiniruusujen luostari

29 359
No New Posts Vartiokivet (Harjukoto)

Merkittävä ominaisuus: Ketteryys
Laidunmailla Selkärankavuoriston kupeessa kolme korkealle kohoavaa kiveä. Nimensä mukaisesti niiden päälle lennetään usein pitämään vahtia petojen varalta. Keskimmäisen vartiokiven huipulla sijaitsee Laakson ahjo. Vartiokivien juurella sijaitsee pieni, rauhallinen paimentolaislyyrien kylä.

Harjukoto

23 300
No New Posts Laidunmaat

Merkittävä ominaisuus: Kestävyys
Laidunmaat ovat alavaa ja ravinteikasta maata suuren järven ympärillä. Kevättulvat peittävät koko laidunmaat joka vuosi jättäen jälkeensä ravinteikasta liejua uudelle kasvustolle.

13 236
No New Posts Kirkasvesi (Järvikylä)

Merkittävä ominaisuus: Älykkyys
Laidunmaiden keskellä sijaitseva valtava järvi, johon laskee lukuisia puroja ja jokia ympäri Laaksoa. Vesi on kylmää ja kirkasta kesäisin, ja talveksi ja pitkälle kevääseen se saa paksun jääpeitteen.

Järvikylä

18 196
No New Posts Usvasuo

Merkittävä ominaisuus: Tarkkaavaisuus
Upottava, hankalasti kuljettava suo, jonka yllä tuntuu aina leijailevan kerros sumua vuoden- tai vuorokaudenajasta huolimatta.

4 67
No New Posts Suisto

Merkittävä ominaisuus: Voimakkuus
Laaksosta laskevan veden mukanaan kuljettama maa-aines on muodostanut liejuisia pieniä saaria joensuuhun. Täältä kerättävä maa-aines on hyvää rakennusmateriaalia.

3 24
No New Posts Kylkiluukanjoni

Merkittävä ominaisuus: Ketteryys
Selkärankavuoriston toinen sivu päättyy jyrkästi putoavaan kanjoniin, jota kehystävät kylkiluumaiset kaarevat, vuoriin saakka taittuvat muodostelmat. Kanjonin pohjalla virtaa joki ja tuulet ovat puuskittaisia.

7 75
No New Posts Hiljaisuuden salo

Merkittävä ominaisuus: Tarkkaavaisuus
Tavallisten kuusten ja pilviin kurkottavien havupuiden metsä, jossa valo tuntuu aina suodattuvan hennon usvan lävitse. Metsässä on hiljaista ja rauhallista, mutta toisinaan tarkka voi kuulla suurten askelten ääniä.

5 61
No New Posts Louhikko

Merkittävä ominaisuus: Tarkkaavaisuus
Tuulihuipuista ajan saatossa murentunutta terävää kiveä. Varomaton griippi voi jäädä jalastaan kiinni kivipeltoon, mutta taitava ja tarkka voi kivien lomasta löytää aarteita.

4 39
No New Posts Tuulihuiput

Merkittävä ominaisuus: Kestävyys
Tuulihuiput kaartuvat Laakson ylle kuin kynnet, ja niiden ylittäminen lentäen on likimain mahdotonta, sillä nimensä mukaisesti huipuilla tuulee. Laaksonpuoleiset seinämät ovat liki aina varjossa ja sisäänpäin kaarevuutensa vuoksi jopa vuorikauriille mahdottomia kiivetä.

4 32
No New Posts Vainovarjot

Merkittävä ominaisuus: Tarkkaavaisuus
Havupuut näyttävät kasvavan tyhjän päällä, sillä metsänpohjaa ei ole lainkaan - puunjuurien alla on laaja maanalaisten luolien verkosto, johon herkästi eksyy, ja jossa voi piilotella kaikenlaista vaaraa.

5 60
No New Posts Jäävirta

Merkittävä ominaisuus: Kestävyys
Hyinen ja leveä virta, joka laskee merelle. Jäävirrassa kelluu usein isompia ja pienempiä jäälohkareita ja jopa pieniä jäävuoria.

1 1