No New Posts Villisalo

Merkittävä ominaisuus: Voimakkuus
Siellä täällä Villisalon sekametsästä kohoaa korkeuksiin yksittäisiä, valtavia puita, joiden latvustot kohoavat korkealle matalampien puiden yläpuolelle.

17 274
No New Posts Emopuu

Merkittävä ominaisuus: Älykkyys
Emopuu on Laakson suurin puu, joka kohoaa Usvaniityillä aina matalalla lentäviin pilviin saakka. Emopuun oksat levittäytyvät laajalle ja sen latvustoon on sekä kaiverrettu suoraan että rakennettu savesta ja kivestä asumuksia.

102 1,210
No New Posts Usvaniityt

Merkittävä ominaisuus: Tarkkaavaisuus
Usvaniityt kattavat koko Laakson pohjan - alavat ja viljavat maat joilla paimenet laiduntavat karjaansa, suuren Kirkasveden josta kalastajat pyytävät saalista, sekä soisen mereen laskevan suistoalueen, jota halkovaa jokea pitkin laivat pääsevät nousemaan lähemmäksi Emopuuta.

37 670
No New Posts Selkärankavuoristo (Karmiiniruusujen luostari)

Merkittävä ominaisuus: Ketteryys
Selkärankavuoristo on korkea vuorijono, jonka kyljille sen toisella puolella kohoaa kanjonin muodostavia kaarevia kivipaasia - paikalle on annettu nimeksi Kylkiluukanjoni. Vuoriston rinteet ovat jyrkkiä ja tuulisia, ja sieltä voi tarkka löytää harvinaisia yrttejä.

Karmiiniruusujen luostari

65 1,029
No New Posts Harjukoto

Merkittävä ominaisuus: Ketteryys
Keskimmäisen vartiokiven ympärille muodostunut lyyrien paimenkylä. Asumukset ovat maahan kaivettuja tai savesta rakennettuja pieniä sieviä kumpuja, joihin eivät suuremmat griipit mahdu. Kylän lähellä virtaa pari puroa ja lähettyvillä on myös vuorikauriiden kokoamista varten aitauksia.

24 336
No New Posts Järvikylä

Merkittävä ominaisuus: Älykkyys
Kirkasveden laskujoen suulla sijaitseva kelluva kalastajagriippien kylä. Kylä on rakennettu puusta, savesta ja kaisloista kelluvien puunrunkojen päälle ja ankkuroitu pohjaan ja rantaan.

10 124
No New Posts Hiljaisuuden salo

Merkittävä ominaisuus: Tarkkaavaisuus
Tavallisten kuusten ja pilviin kurkottavien havupuiden metsä, jossa valo tuntuu aina suodattuvan hennon usvan lävitse. Metsässä on hiljaista ja rauhallista, mutta toisinaan tarkka voi kuulla suurten askelten ääniä.

8 98
No New Posts Tuulihuiput

Merkittävä ominaisuus: Kestävyys
Tuulihuiput kaartuvat Laakson ylle kuin kynnet, ja niiden ylittäminen lentäen on likimain mahdotonta, sillä nimensä mukaisesti huipuilla tuulee. Laaksonpuoleiset seinämät ovat liki aina varjossa ja sisäänpäin kaarevuutensa vuoksi jopa vuorikauriille mahdottomia kiivetä.

8 101