Aarnikotka pelihahmona
Apr 26, 2020 22:25:38 GMT 2
Post by Kronikoitsija on Apr 26, 2020 22:25:38 GMT 2
GRIIPPI ELI AARNIKOTKA
Aetheriuksen ainoa pelattava laji ovat monimuotoiset aarnikotkat, tutummin griipit.
Griippi on suomenkielistetty versio englanninkielisestä sanasta gryphon. Pelihahmoja saa kutsua griipeiksi tai aarnikotkiksi, mikä pelaajasta itsestään tuntuu luontevimmalta. Ylläpito käyttää nimitystä griippi.
Tässä oppaassa tutustutaan griippeihin lajina ja opastetaan hahmonluonnin alkuun.
Lue lisää hahmonluonnista ja eri griippiroduista.
Rakenne ja fysiikka
Griipeillä on linnun eturuumis ja kissapedon takaruumis, ja ne voivat olla moninaisia ulkonäöltään ja käyttäytymiseltään. Griipit voivat muistuttaa mitä vain olemassaolevaa lintua tai kissapetoa, tai pelaajat voivat ottaa inspiraatiota useasta lajista ja luoda jotain aivan omanlaista.
Joitain yhdistäviä piirteitä on, jotta kaikki pelihahmot tunnistaisi griipeiksi.
Pakolliset:
- Nokka ja linnun varpaat etujaloissa.
- Siivet liittyvät kissapedon ruumiiseen lapojen taakse.
Vapaaehtoiset:
- Hahmolla saa olla korvat tai se voi olla luonnostaan korvaton.
- Sulkapeite saa yltää selkää pitkin hännänjuureen saakka tai se voi olla minimaalista.
- Griipillä saa olla pyrstöhöyheniä hännän juuressa tai hännänpäässä tai se voi olla höyhenetön takapäästään.
- Joillakin griipeillä voi olla ylimääräinen kynsi siivessään.
- Takajalat voivat olla kissapedon jalat tai linnunjalat.
- Poikkeuksena mutaatiot, jotka mahdollistavat vaikka mitä.
Griipit ovat ilmojen valtiaita ja ilma on niiden suosikkielementti. Suurin osa niistä on hyviä lentäjiä. Keskiverto griippi jaksaa lentää yhtä soittoa kaksi tuntia, oikein voimakas ja kestävä griippi jopa kuusi tuntia. Jos griippi haluaa lentää pitkää matkaa, sen on löydettävä leposijoja jaksaakseen taas jatkaa.
Jalkautuessaan Kamaralle griipit ovat haavoittuvimmillaan. Ne ovat liki kissamaisen ketteriä ja toki hiljaisia hiipijöitä, mutta silti haavoittuvassa asemassa Kamaralla asustavia suurempia petoja vastaan. Lue lisää eläimistä ja Syvämetsän hirviöistä.
Griipit ovat näppäriä kynsistään mutta eivät erityisen hyviä kaivajia, ainakaan paljain kynsin. Syviä kaivauksia niiden on vaikea tehdä ilman työvälineitä.
Hyvin harva griippi nauttii vedestä ja vielä harvempi griippi osaa uida.
Ulkonäkö
Ulkonäkönsä perusteella griipit jaetaan eri rotuihin: maanit, huuhkat, raakit, lyyrit. Kullakin rodulla on joitain erityispiirteitä, joita voi käyttää ohjenuorana hahmonluonnissa, mutta joita ei tarvitse orjallisesti noudattaa. Rodut voivat myös risteytyä keskenään, jolloin ominaisuudet voivat sekoittua.
Lue täältä lisää eri griippiroduista.
Lyhyt kuvaohje griippihahmon luomiseksi: linkki
Griippigeneraattori, jota voi käyttää inspiraation lähteenä hahmonsa luontiin: linkki.

Griipit voivat muistuttaa mitä tahansa olemassaolevaa lintua tai kissapetoa, tai pelaajat voivat ottaa inspiraatiota useasta lajista ja luoda jotain aivan omanlaista.
Hahmot saavat olla niin värikkäitä tai värittömiä kuin pelaaja tahtoo.
Griipeillä voi kasvaa päässä karvaa, harjasta, jouhia, hiuksia tai viiksiä.
Koska griipit ovat näppäriä kynsistään, hahmoilla saa olla lävistyksiä ja niiden höyhenpeite tai turkki saa olla koristeltu maalauksin (maalaukset ja värjäykset eivät ole pysyviä, vaan niitä täytyy hahmon ehostaa jos haluaa niiden säilyvän hyvässä kunnossa). Hahmoilla voi olla asusteita ja tavaroita.
Hahmoa luodessa hyvä nyrkkisääntö on, että kaikki on sallittua niin kauan kun se ei haittaa tai vahingoita muita pelaajia tai hahmoja!
Käyttäytyminen ja tavat
Pelimaailman griippejä on inhimillistetty sen verran, että nokalla ja kasvoilla on mahdollista ilmeillä - vertaa animaatioelokuvien (esim. Guardians of Ga'Hoole, Rio, Storks) lintuhahmoihin.
Rakenteensa vuoksi griippien käyttäytymisessä ja elekielessä on osia sekä linnuilta että kissapedoilta. Griipin liikkeet voivat olla lintumaisen teräviä tai kissamaisen pehmeitä yksilöstä tai tilanteesta itsestään riippuen.
Ravinto
Kaikki griipit ovat pääasiassa lihansyöjiä, eivätkä ne selviä pelkällä kasviravinnolla pitkään, vaikka voivatkin sitä syödä.
Yleensä suurissa asutuskeskittymissä griipit ovat mieltyneitä kypsennettyyn tai muulla tavoin valmistettuun lihaan. Syrjäisemmillä seuduilla lihan raakana syöminen on yleisempää.
Griipit voivat joko itse pyytää ravintonsa tai hankkia sen vaihtokaupan avulla muilta.
Poikaset ovat 2kk ikään asti riippuvaisia emon maidosta ja 6kk ikään asti riippuvaisia aikuisen ruokinnasta.
Eleet
Nokan naksauttaminen on voimakkuudesta ja tilanteesta riippuen luettavissa uhkaavaksi eleeksi (yksittäinen, terävä naksautus), pelon ilmaisuksi (tiheä, terävä naksutus) tai hellyydenosoitukseksi (rauhallinen tahti ja pehmeä naksutus).
Niskahöyhenien pörhistäminen johtuu usein jännittyneisyydestä tai adrenaliinisyöksystä.
Siipien huolellinen taittelu selkää vasten katsotaan hyvätapaisuudeksi.
Sukiminen on syvän läheisyyden osoitus ja sitä tekevät usein toisilleen hyvät ystävät, kumppanit tai vanhemmat poikasilleen.
Tavat
Griipit voivat kantaa mukanaan esimerkiksi korvan taakse asetettuna kumppaninsa tai hyvän ystävänsä sulkaa.
On tavallista, että griipeillä on vakituinen asumus jossakin päin maailmaa. Asumus voi olla esimerkiksi maahan kaivettu kolo (Harjukodossa), puuhun koverrettu asumus (Emopuulla) tai järven päälle puusta ja savesta rakennettu hökkeli (Järvikylä). Ei ole kuitenkaan erikoista, jos griipillä ei kotia ole lainkaan.